Elektro Čepon Krmiljenje preko GSM

Krmiljenje in vklopi preko GSM-ja Elektro Čepon

Bi radi krmilili in izvajali avtomatizacijo preko SMS sporočil?
Izdelujemo tudi posamezne sklope avtomatiziranih procesov ali pa razno raznih krmilnih sistemov.

Ukvarjamo se tudi na področju avtomatiziranja določenih procesov:
  • programiranje s krmilnikom SIMMENS LOGO
  • uporaba modulov za digitalizacijo hiše
  • oddaljeni vklop procesov in pa spremljanje procesov preko SMS sporočil
  • regulacija tri faznega motorja s frekvenčnem regulatorjem
  • oddaljeni vklop procesov in pa spremljanje procesov preko SMS sporočil

Izpostavil bi objekt ki smo ga opremili z GSM modulom

Zahteva:

Radi bi daljinsko prižigali gorilec, ki predhodno ogreje zrak, kateri se vpihuje za pokritje šotora - balona na teniškem igrišču. Ker se gorilec prižiga 1 uro pred treningom so morali priti na igrišče in prižigati gorilec ročno.
Problem so imeli tudi ob sneženju, saj morajo šotor ogrevati, da se sneg na šotoru stali. Zato so želeli, da bi vklapljali gorilec po potrebi preko GSM telefona ter da bi imeli podatke o temperaturi v šotoru.
Želeli so tudi vklapljati luči preko GSM telefona, saj niso hoteli strank obremenjevati z izklapljanjem luči, ko so zaključili s teniško igro.
Hoteli so tudi takojšnjo informacijo ob izpadu elektrike ali o napaki na frekvenčnem regulatorju, ki vpihuje zrak v balon in pa tudi o zagonu agregata ob izpadu elektrike. Saj se mora po izpadu elektrike ali po napaki na frekvenčnem regulatorju prižgati agregat, ki vpihuje zrak v balon.

Problem smo rešili z GSM modulom, ki ima 4 ločene izhode, 7 digitalnih vhodov in 1 analogni. GSM modul ima tudi neprekinjeno napajanje, ki ga potrebujemo za informacijo o napaki na dobavi električne energije.

Za povečavo kliknite tukaj!
1. Uporabnik pošlje SMS z klučno besedo VKLOP GRENTJE. (slika 1)

2. Nato mu GSM modul takoj vrne potrditev vklopa gretja. (slika 2)

Tako je uporabnik tudi prepričan da se je dogodek (vklop gretja) zgodil. Prav tako vklaplja luči z klučno besedo VKLOP LUCI. In tudi dobi potrditev.

Za povečavo kliknite tukaj!
Napaka

1. Ob izpadu elektrike pa mu GSM komunikator takoj pošle SMS da je prišlo do napake. In ga tudi polkliče na GSM. Takoj za tem pa pošle tudi SMS da se je prižgal agregat. Tako vedo da elektrike ni in da se je prižgal agregat ki sedaj skrbi za dosten vpih v šotor. Radi vedo da se je agregat prižgal ker se jim je pozimi dostikrat zgodilo da se agregat ni hotel prižgati zaradi temperature. (slika 1)

2. Ko pa pa je električno napajanje spet normalno pa pošle SMS in pa pošle SMS tudi da se je agregat izklučil. (slika 2)

Za povečavo kliknite tukaj!

1. Pri napaki na frekvenčnem regulatorju pa tudi posle SMS im ga tudi okliče na GSM. Takoj za tem mu pa tudi javi da se je prižgal agregat.

2. Pri tej napaki pa morajo priti napako odpraviti ročno.

Za povečavo kliknite tukaj!

1. Uporabnik pa lahko tudi pošle SMS z ključno besedo STATUS.

2. In dobi trenutna stanja izhodov in vhodov. In pa ima tudi vpogled na temperaturo v prostoru.

Stvar je na koncu zelo dobro izpadla, saj imajo vse informacije v slovenskem jeziku in pa tudi vklope. V tem primeru smo vam predstavili primer uporabe GSM modula za upravljanje vhodov in spremljanje izhodov. Smo pa izdelali že kar nekaj zanmivih vklopov preko GSM komunikatorja na področju ogrevanja, spremljanja več nivojnega stanja vode in vklopa črpalk, krmiljenja rolet v hiši z upravljanjem le teh.

Programiranje s krmilnikom SIMMENS LOGO

Določene avtomatizacijske procese se ne da rešiti z relejko tehniko zato je potrebno posesti po krmilniku. Velikokrat se ga uporablja v modernih hišah saj so dan danes postale zahteve naročnikov zelo zahtevne.

Primer uporabe krmilnika ki smo ga montirali in sprogramirali v elektro inštalacijo ob obnovi stanovanja v Ljubljani. Naročnik si je zaželel poljubno odpiranje in zapiranje rolet ki jih je poganjal elektro motor. Ob enem pa je hotel tudi da rolete ob izhodu/vhodu iz hiše lahko vse na enkrat dvgne/spusti neglede kje se rolete nahajajo(nekatere so še dvignjene nekatere pa napol zaprte).

Uporabili smo krmilnik SIMMENS LOGO.

In zgleda takole: Vsaka od osmih rolet se lahko spušča in dviga samostojno. Ko pa lastnik zapusti stanovanje ima pa pri izhodu stikalo na katerega se mu vse rolete spustijo ali dvignejo do željenega nivoja. Ob 1 kratnem pritisku se mu rolete samodejno zaprejo/odprejo do konca če pa želi rolete prečasno ustaviti pa še enkrat pritisne na tipko. Za tipke rolet smo uporabili isti program kot za stikala in utičnice to se pravi vimar ideja. Na prvi pogled se v stanovanju sploh ne vidi da so rolete programirane preko krmilnika. Saj je krmilnik LOGO inštaliran v elektro omarici.

Navigacija

Povpraševanje


Pošlji >>