Elektro Čepon Video nadzori

Video nadzori

Video nadzor se dan danes uporablja tudi za druge stvari kot samo za snemaje dogodkov in poznejše pregledovanje.

Na naši začetni strani si lahko pogledate primerek delovanje IP kamere v živo, ki se uporablja pozimi za pogled višine snega na teniškem balonu, saj iz tal ne vidimo koliko snega se je nabralo na balonu. Poleti pa jo uporabimo za pogled na teniška igrišča. Uporabljena je IP kamera Vivotek, ki je samo priključena v omrežje in do nje dostopamo preko statičnega IP naslova. Posnetki pa se nikjer ne snemajo, saj jih ne potrebujemo.

V osnovi kamere ločimo na dve vrste.
IP kamere in analogne kamere.

IP kamere močno izpodrivajo analogne kamere, saj je njihova cena drastično padla. Ločljivost je pri IP kamerah večja saj obstajajo IP kamere tudi 4M in je njihova kakovost slike mnogo lepša.

Velika pa je tudi razlika v njunih montažah, saj pri analognih kamerah potrebujemo koaksialni kabel in še kabel za napajanje. Pri IP kamerah pa potrebujemo samo UTP kabel, saj prenos podatkov in napajanje poteka vse preko enega kabla. Velika razlika pa je tudi pri njunem delovanju. Analogna kamera mora biti povezana direktno preko koaksialnega kabla s snemalnikom ali računalnikom. Pri IP kamerah pa je drugače, saj povezavo med kamero in snemalnikom povezuje omrežje. To pomeni, da moramo imeti kamero in snemalnik povezana samo v LAN omrežje, lahko pa sta tudi oddaljena. To pomeni, da je lahko IP kamera v Kranju, snemalnik pa v Ljubljani. Snemalnika za analogne kamere ali za IP kamere se zelo razlikujeta.

Pri obeh tehnologijah pa je možno pregledovanje posnetkov na daljavo. To pomeni, da imate snemalnik in kamero v Kranju, vi pa lahko iz Ljubljane preko brskalnika pregledujete posnetke za nazaj.

V nekaj letih bodo IP kamere dokončno izpodrinile analogne kamere.

Video nadzor

Navigacija

Povpraševanje


Pošlji >>